İçeriğe geç

Korunmuş Lezzetler Projesi

"Temiz gıda, temiz gelecek" idealini temel alarak küresel geleceğimizi doğru şekillendirebileceğimize inanan, kapsamlı bir "iyi yaşam" hareketidir.

Devamı

Kalite ve Gıda Güvenliği Politikamız

PROTOKOL

Gıda Güvenliği ve Kalitesi

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; dünya çapında güvenli gıda üretim zinciri oluşturmak amacıyla oluşturulmuş uluslararası bir standarttır. Tedarikçiler, kullanıcılar, yasal otoriteler, tüketiciler ve tüm ilgili birimler arasında iletişimi ve bu sayede güvenli gıdanın her basamakta izlenebilirliğini sağlamayı esas almaktadır. Bu standart, gıda zinciri boyunca son tüketime kadar gıda güvenliğini sağlamak için takip eden genellikle anahtar öğeler olarak kabul edilen öğeleri birleştiren gıda güvenliği yönetim sistemi için ihtiyaçları tanımlamaktadır.

2n14 Gıda Güvenliği Yönetimi sertifikaları, Alman Ulusal Akreditasyon kuruluşu DAkkS onaylıdır.

DAkkS kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Federal Almanya Cumhuriyeti, Federal Devletler ve Federal Almanya Sanayi Derneği tarafından temsil edilen bir kurumdur. DAkkS, federal hükümet tarafından, kamu otoritesi akreditasyon görevlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Bu nedenle DAkkS, hükümetin teknik, hukuki ve mali denetim otoritesine tabidir.

STANDART / KURUM

  • SGS Laboratuvarları
  • GMP – Good Manufacturıng Practıces Belgelendirmesi

KALİTE BELGESİ / SÖZLEŞME


PROTOKOL

Ambalajlama ve Çevre

2n14, BRC paketleme standartlarına ve Avrupa Birliği Regulasyonlarına uygun malzeme ve tekniklerle operasyonlarını yürütmektedir. İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu Standardı (British Retail Consortium Standard), İngiliz perakendecilerinin oluşturmuş olduğu bir standarttır.

Çevre standardı ise, bir kuruluşun yükümlü olduğu yasal ve diğer şartları dikkate alan politika ve amaçları geliştirmesine ve uygulamasına imkân veren bir çevre yönetim sistemi için gerekli şartları ve önemli çevre boyutları hakkında bilgiyi kapsar.

Ürünün, hammaddeden başlayıp nihai ürün haline getirilerek müşterilere sunulmasına kadar geçen sürecin her aşamasında çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin gerekli muayeneler ve önlemler ile kontrol altına alınarak çevreye verilen zararın en aza indirilmesini sağlayan bir sistemin kurulmasını tarif eden standartlar serisidir.

STANDART / KURUM

  • ISO Standarlarında Kalite Belgelendirmeleri
  • GMP – Good Manufacturıng Practıces Belgelendirmesi
  • BRC Global Standart
  • BM2030 Kalkınma Amaçları

KALİTE BELGESİ / SÖZLEŞME


PROTOKOL

İş Sağlığı Güvenliği ve İnsan Hakları

Bir kuruluşun gerçekleştirdiği faaliyetlerden etkilenen tüm insanların (çalışanların, geçici işçilerin, alt yüklenici çalışanlarının, ziyaretçilerin, müşterilerin ve işyerindeki herhangi bir kişinin) sağlığına ve güvenliğine etki eden faktörler ve koşulların bütünüdür.

İşletmelerde karşılaşılan en önemli insan kaynakları sorunlarından biri, çalışanların emniyetli ve sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmamalarıdır. İşletmelerin daha iyi rekabet koşullarına ulaşabilmesi için çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda planlı ve sistemli çalışmalar yürütmeleri gerekmektedir.

ISO 9001 ve ISO 14001 gibi standartlar kalite ve çevre yönetimleri üzerine yoğunlaşmış, dolayısıyla işletmelerde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve sürekli iyileştirilerek korunabilmesi için ayrı bir standarda gereksinim duyulmuştur. Avrupa birliği ile entegrasyonda da en önemli konulardan olan İş Sağlığı ve Güvenliği ayrıca Çalışma Kanununda da yaklaşık olarak bu standardın bütün isteklerini içermektedir.

STANDART / KURUM

  • ISO Standarlarında Kalite Belgelendirmeleri
  • BM2030 Kalkınma Amaçları
  • UN Women
  • He For She

KALİTE BELGESİ / SÖZLEŞME


PROTOKOL

Kurumsal Yönetim Kalitesi ve Bilgi Güvenliği

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemi biçimidir. Kuruluşun organizasyonel yapısından müşterilerinin memnuniyet seviyesine, toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetimine, iç denetimlerden ürün tasarımına, satın almadan satışa kadar pek çok noktada Kalite Yönetim Sistemi koşullarını belirler. ISO 9001 Standardı, esas olarak bir kontrol mekanizmasıdır. Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir.

Standart, direk olarak ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir. Buradaki temel amaç, etkin bir Kalite Yönetim Sistemi oluşturulması ve uygulanması halinde müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli ürün ve hizmetler üretilmesidir.

STANDART / KURUM

  • ISO Standarlarında Kalite Belgelendirmeleri

KALİTE BELGESİ / SÖZLEŞME


PROTOKOL

Satınalma ve Yerel Anlaşmalar

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), diğer bir deyişle Küresel Amaçlar, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır. Bu 17 Amaç, "Binyıl Kalkınma Hedefleri"nin başarılarının üzerine inşa edilmekte; bir yandan da diğer önceliklerin yanı sıra iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, barış ve adalet gibi yeni alanları içermektedir. Amaçlar birbiriyle bağlantılıdır; bir amaçta başarının anahtarı, birbiriyle ortak yönleri olan sorunları hep birlikte ele almaktır.

Evrensel ilkeler ışığında, ortak kalkınma kültürünün bir parçası olmak ve “Sürdürülebilirlik” kavramına verdiğimiz değer, öncelikle iş dünyasının, sonrasında ise sivil veya örgütlü inisiyatiflerin toplumsal sorumlulukları noktasında kalkınmalarına öncülük eden UN Global Compact imzacısı olmamızı hızlandırmıştır. UN Global Compact vasıtasıyla bulunduğumuz toplumun gelişimine katkıda bulunmak, sosyal sorumluluk anlayışımızı perçinlemekte ve 2030 vizyonuna daha emin adımlara ilerlememizi sağlamaktadır.

STANDART / KURUM

  • Global Compact
  • 2N14 Güvenli Tedarikçi Ağı Kriterleri
  • BM2030 Kalkınma Amaçları

KALİTE BELGESİ / SÖZLEŞME